Doelstelling stoeterij De Garst

Het Trakehnerras behoort tot het Europese erfgoed. Wij willen met onze stoeterij een bijdrage leveren aan het behoud van dit ras dat in de loop der jaren zo vaak is bedreigd. Na de Tweede Wereldoorlog was de Trakehner bijna voorgoed verdwenen. 

Dankzij enkele echte liefhebbers is dit cultuurgoed behouden en is de fokkerij weer op gang gekomen. Het voortbestaan van dit edele ras verdient continuïteit en daar zetten wij ons graag voor in.


Wij streven ernaar, om met behoud van alle oorspronkelijke goede eigenschappen en raskenmerken de Trakehner verder te verbeteren tot een modern en edel paard met excellente sporteigenschappen. Elke generatie die wij fokken brengt ons dichter bij dit doel. Indien mogelijk brengen wij elk jaar een hengst uit eigen fokkerij voor de keuring.

De ervaring leert dat de edele Trakehner nog niet de algemene waardering krijgt die hij verdient. Via onze fokkerij en door de inzet van onze paarden in de sport willen wij de Trakehner promoten. Om deze reden stellen wij regelmatig paarden ter beschikking aan goede ruiters. En daarom gaan wij selectief om met eventuele kopers. Bij ons staat de verkoop mede in dienst van de promotie.