Verkoop

De verkoop van onze paarden staat in dienst van de promotie van het Trakehnerras.

Onze veulens worden met zorg en aandacht grootgebracht. Voordat ze onder het zadel gaan, worden alle paarden klinisch en rontgelogisch gekeurd. Wij rijden de paarden netjes aan en brengen ze uit in de sport of ze worden daarnaast in de fokkerij ingezet.

Op deze manier weten we welke kwaliteiten het paard heeft en kunnen we garant staan voor een goed paard dat voldoet aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Op dit moment bieden wij de volgende paarden aan :

Goldkrone
V. Münchhausen, M. Goldsaar , VM. Saros xx
9 jarige merrie , Z1 dressuur.
stokmaat ca 174 cm
Wordt aangeboden als fokmerrie.
Weer gedekt door Ice AgeHarare
v. Biotop, m. Herta, mv. Arogno - Postmeister
Fokmerrie geb. 2000
Stokmaat 1,63 Bruin
Gedekt door Ice Age

Harare's Vader Biotop is elitehengst binnen het Trakehner stamboek. Hij stamt af van Blesk uit een moeder van Hockey, die binnen de Trakehner fokkerij alleen al meer dan 40 Grand Prix paarden bracht zowel bij de dressuur als bij het springen. De grootmoeder van Harare en haar vader werden door Rainer Klimke eveneens op Grand Prix nivo gestart in de dressuur. Haar zoon Hokaido ( v. Gribaldi ) was geselecteerd voor de Hengstenkeuring in Neumünster en werd van daar verkocht aan Dressurstall Schulte-Schleppinghof. Dochter Habibi is Verbandspremiemerrie, en dochter Hot Shot ( V. Easy Game) staat bij een dressuurstal in Hengelo en is eveneens Staatspremiemerrie.

 

 

Premiemerrie Habibi

V. EH Gribaldi
M. Harare, V. EH Biotop/EH Arogno /Postmeister
 
Geb. 22-03-2005
Stokmaat 166, kleur koffievos.
Opgenomen in het hoofdstamboek met de volgende punten:
Type 8, lichaamsbouw 8, fundament 7,5 , stap 7,5 , draf 8 , galop 7,5 ,
algemene indruk 8, totaal 54,5 punten.
Verrichtingsexamen Kerken Dld vijfde plaats met 7,32 pt.

Habibi is zowel zeer interessant voor de sport als voor de fokkerij.
Zowel Gribaldi als Biotop presteerden op internationaal topniveau in de Grand Prix dressuur, maar ook grootmoeder Henrietta en haar vader Postmeister werden door Rainer Klimke op Grand Prix niveau uitgebracht.
Alleen al van grootvader Hockey zijn meer als 40 Grand Prix paarden bekend, zowel in de dressuur als bij het springen.

Habibi is aangereden waarbij ze zeer veel talent toont met een zeer sterke taktmatige draf en goede galop, en wordt nu verder opgeleid. Geen beginnerspaard .
Ze is braaf en gemakkelijk in de omgang en laat zich goed laden en beslaan.
Klinisch en röntgenologisch gezond.


 

 

 

Goldonidas

Apart gefokte merrie

Geb. 10-04-2008
Kleur Schimmel
Stokmaat ca 168

V. Leonidas V. Condus / Ramzes AA
M. PrSt Goldiva V. EH Biotop / EH Mackensen / Saros xx

Goldonidas is een merrie die vooral zeer interessant is voor de fokkerij. Dit vanwege haar unieke afstamming, waarbij de Amerikaanse Trakehner hengst Leonidas samenkomt met de genen van de russische Trakehnerhengst Biotop en de volbloedhengst Saros xx.

Leonidas is in het moederlijf mee naar Amerika gegaan, en heeft in zijn genen het bloed van vader Condus, een zoon van de beroemde angloarabier Ramzes die in diverse stamboeken een grote invloed heeft gehad op de sportprestaties.
Leonidas heeft meer dan 40 overwinningen op GrandPrix nivo behaald en nog eens meer dan 40 keer in de prijzen gelopen. Diverse van zijn nakomelingen lopen in Amerika op het hoogste nivo mee in de sport. Hij werd pas op 19 jarige leeftijd ook voor het Duitse Trakehner Stamboek voorgesteld, en meteen goedgekeurd vanwege zijn kwaliteit, zijn bloedopbouw en zijn sportprestaties.
Er zijn een aantal rietjes met diepvriessperma naar Europa gekomen, en met vijf stuks daarvan hebben wij twee schitterende nakomelingen gefokt uit onze premie- en kampioensmerrie Goldiva.

Goldiva is een dochter van de elitehengst Biotop, de Russische Trakehner, die onder Dr Rainer Klimke vele successen behaalde op GrandPrix nivo.
Biotop heeft in zich de top genen van Blesk en Hockey, die er voor gezorgd hebben dat de Russische Trakehners zo hoog op de wereldranglijst stonden , zowel op het gebied van dressuur als van springen.
Van Biotop zijn vele topnakomelingen zowel in de sport als in de fokkerij.
Goldiva zelf was kampioene bij het TCN als driejarige, daarna liep ze een 30dagen test in Schlieckau waar ze derde werd met 8,10 pnt met de hoogste punten voor de rittigkeit en de draf.
Daarna kreeg ze de twee nakomelingen van Leonidas en werd tussendoor ook nog M dressuur met winstpunten. Inmiddels is ze verkocht naar Duitsland.
Ook grootmoeder Goldette en Goldsaar werden kampioenen bij het TCN en Goldsaar heeft daarnaast nog M dressuur gelopen.

Goldonidas is niet gedekt.