Ons Team

Antoon van Osch
Eigenaar en oprichter van Trakehnerstoeterij De Garst is met paarden opgegroeid.

Zijn vader en grootvader waren hoefsmid en de ouders van zijn moeder waren gerenommeerde rundveefokkers. Na de HTS heeft Antoon de leiding overgenomen van het familiebedrijf Oskomera (Deurne) en dit uitgebouwd tot een internationaal toonaangevende onderneming op het gebied van metalen gevels en staalconstructies. Sinds de verkoop van Oskomera in 2003 heeft hij meer tijd om zich te richten op de fokkerij van Trakehners. Hij fokte zijn eerste paard in 1970 en rijdt al vanaf zijn 11e jaar.
Daarnaast heeft hij in Ermelo de opleiding tot instructeur gevolgd en veel instructie gegeven in de landelijke ruitersport.

In 1987 heeft hij samen met enkele andere liefhebbers de stichting Trakehner Contact Nederland (T.C.N.) opgericht en hij hanteert nog altijd de voorzittershamer. T.C.N. heeft tot doel fokkers en gebruikers van Trakehners te ondersteunen en het ras in Nederland te promoten. De stichting is internationaal bekend geworden door Anky van Grunsven en haar TCN Partout. Eigenaar van dit succesvolle Grand-Prixpaard was de aparte stichting TCN Promotion die inmiddels in opgeheven.
 

Antoon was samen met Anky van Grunsven en Peter van der Vlist eigenaar van deze succesvolle Trakehnerhengst die in 2008 overleed.

Naast zijn activiteiten voor TCN is Antoon van Osch nauw betrokken bij de Duitse fokkerij van Trakehners. Hij is vice-voorzitter van de stamboekafdeling Rheinland en lid van de beoordelingscommissie voor opname van veulens in het Trakehnerstamboek. Daarnaast onderhoud hij de contacten tussen het Duitse hoofdstamboek en het Trakehner Stamboek in Rusland, en een aantal grote Stoeterijen, waarvoor hij ook regelmatig in Rusland te vinden is.

Binnen Trakehnerstoeterij De Garst is Antoon verantwoordelijk voor het fokbeleid en de voorbereidingen voor de keuringen. Daarnaast is hij voor de stalruiters tijdens de trainingen een onmisbare steun en toeverlaat. “Toon is het gezicht op de grond”.

Chantal Kuijpers heeft de dagelijkse leiding van Stoeterij De Garst. Zij werkt op de stal en longeert de jonge paarden en Eline Witteveen is parttime actief vooral in de weekenden.

Anouk Ivits is de stalamazone, zij rijdt de paarden en brengt ze uit op concoursen of bij shows. Daarnaast volgt ze de opleiding Sportclass op het NHC in Deurne.
De vutters Frits en Harrie vormen het A-team dat zorgt voor het onderhoud van de accommodatie.

Daarnaast is een aantal boxen verhuurt aan Roelof Brink, die hier zijn eigen paarden en paarden van de stoeterij en van derden traint, en les geeft aan diverse ruiters en amazones.