Partout

Partout

Grand Prix dressuur/bruin geboortedatum: 6 juni 1987 schofthoogte: 1.70 m

Met Olympisch kampioene Anky van Grunsven zegevierde de hengst in Wereldbekerkwalificaties, Grand Prix, Specials en Küren op muziek. Zijn nakomelingen zijn inmiddels succesvol op keuringen en in de sport.

De imponerende Trakehner hengst begon zijn succesvolle loopbaan als driejarige met de overwinning in de ‘hengstleistungsprüfung’ in Adelheidsdorf. Hij werd aangekocht door een aantal leden van Trakehner Contact Nederland die zich verenigden in TCNP. De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het ras in Nederland te promoten. De successen die daarna volgden kent iedereen. Met Anky van Grunsven won Partout proeven op topevenementen in onder andere Parijs, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Bremen.

Helaas kende de loopbaan van Partout ook problemen. Een lastige blessure hinderde lange tijd zijn carrière. Daarom besloot Anky in overleg met de leden van TCNP dat de tijd voor zijn afscheid was gekomen.

 

Stamboom

Arogno  Flaneur  Maharadscha  Famulus 
Marke 
Flocke IV  Gabriel 
Flora 
Arcticonius  Apolonius  Archive 
Preen 
Artic Gail  Hill Gail 
Artic Path 
Pedola  Donauwind  Pregel  Tropenwald 
Peraea 
Donaulied  Boris 
Donau 
Peggi  Altan  Hirtensang 
Alicante 
Pellerine  Hansakapitean 
Pelargonie